Ervaring cliënt

De afgelopen maanden ben ik door Ebba Brynjulfsen begeleid met de vraag hoe ik meer van het leven kan genieten en minder dingen van mezelf ‘moet’. Het werken met het huis als metafoor heeft veel stukken helder gemaakt. Wat mij het grootste inzicht heeft gegeven is dat je soms ook dingen buiten jezelf kan plaatsen, waardoor ik even niets hoefde maar het gewoon bij de ander kon laten liggen. Even niet afvragen: ‘Wat heeft mij dit te vertellen, wat zegt dit over mij?’. Heerlijk om te ervaren dat er rust komt als je er ook voor kan kiezen dat gedrag van andere mensen iets is wat je niet kan beïnvloeden door bijvoorbeeld een andere houding aan te nemen.

Ik heb geleerd dat een muur optrekken/verstevigen ook heel fijn kan zijn om zo te herontdekken wanneer ik teveel prikkels ontvangen heb en ik weet nu dat ik daar moe van word. Deze conclusie te kunnen trekken heeft mij veel ruimte gegeven. Niet dat ik altijd direct besluit toe te geven aan deze vermoeidheid, dat is nog een stap te ver. Wel veel eerder dan voorheen neem ik rust en overzie dan na de rust alles weer veel beter.

In deze afgelopen maanden ben ik ook tot duidelijke inzichten gekomen wie ik ben, waar mijn kracht ligt en hoe ik mijn tijd graag in wil delen. Een zoektocht van vele jaren naar wie ik ben is nu gewijzigd in een ontdekkingsreis naar hoe doe ik dat dan? Hoe geef ik mijn leven en werkzame leven de vorm die ik wil. Deze ontdekkingsreis geeft mij veel energie en ik vind het erg leuk om hier mee bezig te zijn. De sessies over het huis waren voor mij de laatste inzichten die ik nodig had om aan de volgende ontdekkingsreis te beginnen.

(Meta R 2014)